Projecten

De subsidie bedraagt € 900.000 en het project heeft een looptijd van twee jaar. Het project wordt vanuit de Hochschule Osnabruck Lingen, Instituut for Duale Studiengange en de Hanzehogeschool Groningen, het Instituut voor Engineering, HBO-ICT en Bio-Informatica mogelijk gemaakt.

Project Ultraware

Ultraware is een softwarebedrijf dat samen met Sinuss binnen ID3AS een slim klimaat beheersingssysteem voor bestaande gebouwen heeft ontwikkeld. Binnen het consortium is de wens ontstaan deze oplossing door te ontwikkelen door onderdelen van de klimaatregeling aan te sturen met AI. Het uiteindelijke doel is om data van een groot aantal gebouwen te ontsluiten (big data), zodat afzonderlijke gebouwen van elkaar kunnen leren voor de optimalisatie van hun energieverbruik bij een optimaal comfort en gezonde werkomgeving. 

Door vanuit het KI-Agil project verschillende experts samen te brengen aan de hand van deze casus en door de Agile werkwijze die binnen het consortium en het bedrijf Ultraware bij uitstek wordt gehanteerd, denken we snel grote stappen te kunnen zetten bij het ontwikkelen van de methodiek “AI voor MKB”. Deze methodiek kunnen we elders uittesten en verfijnen.

Archief

Delen

Share on linkedin
Share on twitter