Nieuws

Johan Kortendijk, docent werktuigbouwkunde/mechatronica, vertelt over zijn betrokkenheid bij ID3AS

Beste Lezer,

Mijn naam is Johan Kortendijk en ik ben ondertussen 12 jaar werkzaam als docent werktuigbouw/mechatronica bij de opleiding Engineering Deeltijd. Sinds januari 2018 ben ik betrokken bij het programma ID3AS. Een INTERREG V programma, die Duits-Nederlandse samenwerkingsprojecten ondersteunt mbv subsidie.

ID3AS is een gesubsidieerd initiatief om in samenwerkingsverbanden werkgelegenheid en innovatiekracht te creëren op het gebied van sensortechnologie en sensortoepassing in Noord-Nederland samen met de aangrenzende Noordelijke Duitse regio. Mijn inzet (0,4 fte) voor ID3AS is voornamelijk vanuit mijn technische achtergrond, inzicht en ervaring.

Aan mijn inzet bij ID3AS zie ik een aantal voordelen:

  • een uitbreiding van mijn netwerk,
  • directe contacten met de industrie
  • samenwerking met gedreven personen met innovatieve ideeen aangaande sensortoepassingen en oplossingen

Maar buiten deze voordelen is het gehele traject ook uitermate leerzaam, het proces om vanuit de eerste gesprekken de mensen, kennis en bedrijven samen te brengen tot een nieuw samenwerkingsverband (ook wel consortium genoemd).

Daarnaast faciliteer en ondersteun ik, in mijn rol als projectleider, één van de vijf consortia binnen ID3AS. Hierbij gaat het om het coördineren van het traject, het uitwisselen van de (technische) kennis en contacten, maar ook het betrekken van de Hanzehogeschool door, bijvoorbeeld, studentenprojecten te koppelen aan deze consortia.

Dit voelt voor mij als een aanvulling op mijn docentschap. De opgedane ervaringen binnen ID3AS hebben voor mij als docent en onderwijsontwikkelaar zeker meerwaarde.

Johan Kortendijk.