Nieuws

Contractsluiting 3AM

Op 19 december 2017 is het eerste consortium uit het werkgebied ‘Intelligente Leefomgeving’ formeel gestart met behulp van het Interreg project ID3AS. Wij zijn zeer verheugd en hebben feestelijk getoost op een fijne samenwerking.

Wat houdt het consortium in? SoundAppraisal uit Groningen en Avics uit Tynaalo hebben getekend om geluidsanalysesoftware te ontwikkelen voor meldkamers van zorgorganisaties. De aanleiding hiervoor is om de werkdruk voor de zorgmedewerkers te verminderen en om een betere kwaliteit van zorg te kunnen bieden aan een grotere groep clienten.

SoundAppraisal verbindt zich in dit consortium aan Avics. Avics heeft een breed assortiment van alameringssystemen ontwikkeld voor gebruik in de zorg en SoundAppraisal heeft specifieke kennis op het gebied van signaalverwerking en kunstmatige intelligentie. Samen zullen ze de technologie van Avics slimmer maken. De Hanzehogeschool Groningen is de deelnemende kennisinstelling. Wij zijn in gesprek met een zorginstelling voor een toekomstige samenwerking. Er is tevens een Duits bedrijf op het oog om de samenwerking te completeren voor de Noordelijke Duits-Nederlandse regio.